Ștefan cel Mare

Biserica Sf. Împărați

Biserica Sf. Împărați

Sat Comarna Vezi pe hartă

Biserica parohială cu hramul “Sfinții Împărați întocmai cu Apostolii, Constantin și Elena” din satul Comarna a fost construită în anul 1910.

Cu privire la planul arhitectural al bisericii, observăm forma croșată (în formă de cruce), exteriorul fiind realizat din piatră, cu reprezentări ale sfinților în zona superioară. Interiorul este pictat în ulei, cu anumite elemente sculptate pe catapeteasma realizată de fosta “Școală de arte și meserii” din Iași.

În anul 1937 s-a realizat clopotnița la nord-nord est de corpul bisericii. În anii 1959 și apoi după 1977 au fost realizate lucrări de restaurare atât în interior, cât și pe exterior. Alte lucrări au fost făcute în 2001 cu prilejul construirii casei praznicale, când a fost consolidată și clopotnița. În această perioadă s-au realizat lucrări de reparație, consolidare și înălțare cu câțiva metri a bisericii. Interiorul a fost pictat în tehnică frescă, alături de catapeteasma restaurată de către pictorul Gheorghe Drăgoi, lucrările fiind definitivate în 2011.

 

To top