Rediu Prăjeni

Complex Delta Moldovei

Complex Delta Moldovei

Comuna Movileni Vezi pe hartă

Complex Delta Moldovei, tel. 0749 111 575, contact@complexdeltamoldovei.ro

Complexul Delta Moldovei, este cea mai mare amenajare piscicolă din zona Moldovei, teritoriul acesteia fiind inclus în situl NATURA 2000 ROSPA 0042 „Eleşteele Jijiei şi Miletinului”. Complexul are 1200 hectare dintre care peste 800 de hectare este reprezentată de eleşteie şi bazine piscicole. De-a lungul a peste 40 ani, “Delta Moldovei” a găzduit anual peste 40000 de exemplare de păsări din 225 de specii, dintre care 140 specii clocitoare. Dintre speciile prezente în zonă, 200 sunt specii protejate la nivel internațional.

Printre speciile pe care le puteți admira în Delta Moldovei enumerăm dintre păsări: lebedele de vară, cormoranii, rața roșie, lișița, lopătarul, diferite tipuri de stârc (pitic, galben, roșu, de noapte), egretă (mică, mare), chirighiță, berze, pescăruși, plus multe altele. Migrația de toamnă are loc destul de târziu și lent, așa că păsările pot fi admirate o perioadă destul de generoasă de timp. În zona piscicolă predomină crapul, carasul, sângerul și novacul, iar în zonele umede se găsesc diferite specii de broaște, șopârle, șerpi ș.a. Mamiferele preponderente în zona Deltei Moldovei sunt rozătoarele: iepurii, hârciogii, șobolanii și șoarecii, însă se găsesc cu ușurință și vulpi, hermeline, mistreți, căprioare, vidre și altele. În 2020, zona umedă Jijia – Iași a fost inclusă în lista zonelor umede de importanță internațională (RAMSAR).

Restaurantul, cu specific pescăresc, este deschis de la ora 12 până la ora 20. În meniu se găsesc, printre altele: borșuri pescărești, pește prăjit, la grătar sau la cuptor (crap, păstrăv, novac, caras), salate de icre etc. Complexul dispune și de cazare în 10 camere cu pat queen sau 2 paturi single.

Pescuitul se poate practica în două moduri:

– Trofee – Catch&Release – Se organizează și Concursul de pescuit ”Monstrul din Delta Moldovei”.

– Pescuit cu reținere (5 kg) – Crap, știucă, cosaș

În complex sunt amenajate locuri de joacă pentru copii, teren de fotbal, spații de recreere, se pot efectua plimbări cu barca, cu bicicleta sau pe jos.

To top