Rediu Prăjeni

Biserica Adormirea Maicii Domnului

Biserica Adormirea Maicii Domnului

Comuna Prăjeni Vezi pe hartă

Biserica ‘’Adormirea Maicii Domnului’’ din satul Prajeni, comuna Prajeni, Botoșani a fost inaugurată în 1937 pe locul unei bisericute de lemn.

 

Biserica, compusă din altar, naos și pronaos are temelia din piatra, zidurile fiind din caramida, fiind acoperita cu tabla. Este pictată de pictorul Stroyni, la uși și la geamuri avand zugravite motive florale, pe un fond albastru, înstelat. Odată cu numirea in parohie, la data de 1 iulie 1993, Preotul Paroh Ioan D. Harja, sustinut de Prezb. Georgeta Harja, au desfasurat o bogata activitate pastoral-misionara, administrativa si culturala.

 

În anul 2006 s-au început lucrările pentru construirea unei case sociale, cu o capacitate de 150 de locuri, lucrare care s-a finalizat în anul 2010. În anul 2011 s-au început lucrările de reparații și consolidare a Sfintei Biserici, acoperiș, pereți exteriori, spălarea și improspatarea picturii, precum și lucrări de modernizare și reparații la casa parohiala, gard nou la biserica și la casa parohială, precum și repararea gardului de la cimitir.

 

Slujba de resfintire a bisericii a fost savarsita de Preasfintitul Părinte Dr. Calinic Botoșăneanu, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Iașilor – Mitropolia Moldovei și Bucovinei, în data de 12 iulie a anului 2012, ziua pomenirii Maicii Domnului – Prodromita, ocrotitoarea Sf. Munte Athos, însoțit de reprezentantul Protopopiatului Hârlău, Preacucernicul Părinte Protopop Nicolae Crăciun și un  sobor de preoți.

 

 

To top