Colinele Iasilor

Producători locali – Comuna Bârnova

Producători locali – Comuna Bârnova

Comuna Bârnova

  1. Oaza Taină Vie – Iubitori de Natură, sat Bârnova

Oaza Taină Vie: gazda a numeroase evenimente, se află ȋn apropierea intrării ȋn pădurea Bârnova. Adresată iubitorilor de natură, de drumeţii şi ture cu bicicletele, cafeneaua reuneşte cele două iniţiative Taină Vie, Miere cu Descântec din Stup și Jooyridez, Ture cu Biciclete Asistate Electric. La Oaza Taină Vie și Jooyridez savurezi poate cea mai bună cafea, ceai, limonadă sau bere artizanală, deguști produse locale.

 

Coordonate GPS: 47.065016604390124, 27.63207103061986

 

Venită din poveste, din legendă și descântec, mierea albinei este moştenirea de preţ primită de la strămoşi pentru tămăduirea trupului şi bucuria sufletului şi a simţurilor. Medicament pentru preoții și învățații din vechime, descântec pentru cei fără leac, mierea de albine este singurul aliment cunoscut din lume care are termenul de garanție nelimitat.

Mierea „Taină Vie” simbolizează mărturia prezentă a apiculturii tradiţionale din cele mai timpurii vremuri, a sfaturilor străvechi trecute prin generaţii, a bucuriei de a trăi într-un mod armonios cu natura. Bunicii noştri ne-au transmis preocuparea pentru apicultură, dezvoltând astfel ferma apicolă “Taină Vie” din comuna Bârnova, judeţul Iaşi.

„Taină Vie”  reprezintă un izvor de sănătate, mierea fiind în totalitate produsul albinelor, fără adaosuri de nici un fel.

DATE DE CONTACT
https://www.jooyridez.ro/

Facebook/OazaTainaVie

Natura din Cămară, sat Bârnova

Povestea Natura din cămară începe cu ideea de a dezvolta în timp o afacere de familie cu produse tradiționale.  Produsele sunt  naturale, bazate pe rețete vechi, tradiționale, fără a adăuga conservanți sau alte ingrediente nesănătoase.

 

DATE DE CONTACT
Facebook/naturadincamara

Meat Concept Store, Sat Vișan

Meat Concept Store este o afacere de familie ce a luat naștere în anul 2014. Primul magazin deschis a fost (și este și în prezent) situat în zona Păcurari. Misiunea afacerii  este să ofere comunității ieșene un loc unde să găsească mereu același standard de calitate al produsului, unde clienții să fie întâmpinați de o echipa extrem de bine pregătită și gata mereu să îi ajute în deciziile de cumpărături pe care doresc să le facă.

La finalul anului 2020 au deschis o nouă locație, situată în vecinătatea Iașului (în satul Vișan din comuna Bârnova) ce însumează o zona de producție special dedicata carmangeriilor, un mic restaurant dedicat evenimentelor de degustare și evenimentelor private, dar și o afumătoare tradițională, ce afuma printr-un proces 100% natural, folosind doar lemn de fag sau de cireș.

În decembrie 2021 au inaugurat un nou brand ce deține în prezent un singur magazin, dedicat produselor afumate, Horn – Băcănie.

Coordonate: 47.09328932225072, 27.608394772649472

DATE DE CONTACT
Facebook/meatconceptstore

Horn, Sat Vișan

„Horn” este un concept modern de magazin tip băcănie, iar principala gama de produse comercializata în prezent prin intermediul acestuia este carnea afumata de porc (aprox. 80%), de vita (aprox. 15%) și oaie plus vânat (aprox. 5%). Printre cele mai bine vândute produse afumate se numără mușchiulețul de porc,  pieptul de porc, ceafa de porc, cotletul de porc, slănina (de porc și porc mangaliță), cârnații vita porc, cârnații de vita-oaie și cârnații de vânat. Pe lângă produsul afumat, clienții care trec pragul pot savura și câteva rețete de sandwich-uri făcute cu afumături, chiar în fața lor.

 

Coordonate GPS: 47.09328932225072, 27.608394772649472

Crama ,,Gramma Wines’’, Sat Vișan

„GRAMMA”, un brand inspirat din puterea vinului, un concept destinat să deschidă o nouă direcție în comunicarea vinurilor, cea a conversației inteligente și limbajului fără cusur dezlegat de impactul licorilor, deoarece întotdeauna expresia corectă și armonioasă reprezintă echilibrul fizic și mental.  Numele „Gramma” provine din greaca veche, unde însemna literă, unitate primordială prin care se înfăptuiesc cuvintele pe hârtie, pentru a fi arătate și citite.

Crama „Gramma Wines” este o construcție în inima Vișinului, Bârnova realizată după modelul podgoriilor de familie din regiunea franceză Provence. Etichetele  sunt create de maestrul Horațiu Mălăele, iar în anul 2016 crama Gramma a ajuns în Topul Forbes SUA „Cele mai cool etichete de vinuri din primavara anului 2016”.

În prezent, GRAMMA Wines este unul dintre cei mai importanți producători de vin din nord-est-ul țării, rețeaua de distribuție fiind formată din principalele canale, Horeca Premium București, Cluj, Brasov, Iași și Constanța, retail modern la nivel național prin Kaufland, Carrefour, Metro, etc.  și direct către clienții corporațiilor care cumpără vinul fie pentru cadouri către angajați sau parteneri, fie pentru petrecerile firmei.

Vinurile GRAMMA sunt comercializate și către export în Germania, Olanda, Canada, Anglia, iar în prezent  derulează un proiect mai amplu cu un importator de vinuri din Japonia. Crama poate fi vizitată în orice anotimp.

 

Coordonate GPS: 47.186337272240046, 27.5692452105565

 

To top