Valea Prutului

Producători locali – Comuna Roșcani

Producători locali – Comuna Roșcani

Comuna Roșcani

Legumeață (Gabriela Ciobotărașu) – producător local de legume: roșii, vinete, ardei gras, ceapă, usturoi, sparanghel – Legumeaț ă de Ro șcani | Facebook, .

Plantație de viță de vie

A început activitatea în 1997, înainte de a fi România în UE iar ei au fost primii din țară care au făcut material săditor de baza conform normelor europene, certificat și standard (au înlocuit clasificarea românească cu alta). Timp de 10 ani au simțit că îngroapă banii în pământ, România nu era obișnuită să lucreze cu așa material. Abia după intrarea în Uniunea Europeană, fiind primii cu material certificat, au început să aibă succes. Au reușit să vândă foarte multe în comunitatea europeană ; varianta mai ieftină pentru ei prin calitatea materialului săditor. Sunt axați pe cei mai utilizați portaltoi pentru viță de vie și au 10 specii Vitis Vinifera.

Firma se ocupa cu exportul de material saditor, consum și în România, s-au dezvoltat ulterior și niște mici capacități de struguri de masă iar dl Ciubotarasu a dezvoltat și partea legumicola – material bio și le distribuie la HoReCa. Firma RICHTER – FIRMĂ FRANCEZĂ – Care a dezvoltat tehnologii noi pentru Portaltoi deosebit de rezistente și bazate pe această asociere, au pătruns pe piața materialului român; Având o nouă asociere cu Podgoriile Jidvei, au reușit să producă material de bază pentru 860 de ha.15 15 Bercu Burah

Apicultură cu peste 100 de stupi

–     Bogatu Mihai

–     Rusu Dumitru

–     Iacomi Ilie

–     Iacomi Constantin

Ovine: Huțu Vasile

Piscicultură: Ciornei Constantin

To top