Codrii Pașcanilor

Traseu – Comuna Moțca

Traseu – Comuna Moțca

Lungime traseu: 19 km Sediul GAL Codrii Pașcanilor din localitatea Moțca

Lungime totală:19km

Diferențăde nivel:290m

Altitudine maximă:450m

Relief:Deluros (pante de până la 20%)

Drum:DN,DC, drumuri de exploatare agricolăși forestieră;

Grad de dificultate:Mediu;

Tip bicicletă recomandat:ATV/ eMTB;

Profilul biciclistului:ATV Amatorsau Profesionist(necesită permis de conducere);

Durată de timp parcurs:3-3½ ore;

Sumar: traseul de față își propune să evidențieze turiștilor frumusețile din împrejurimile Codrilor Pașcanilor. Este un traseu facil pentru ATV, dar care se pretează și bicicletelor electrice (eMTB)având o diferență de nivel de 290m.

Punctul de start al traseului îl constituie sediul GAL Codrii Pașcanilor din localitatea Moțca, după care virăm dreapta pe un drum secundar asfaltat pentru aadmira câteva gospodării țărănești de pe ulița veche a satului.Traseul urcă apoi pe valea unuipârâiaș, printre lanuri de cereale, după care ieșim pe culme pentru aadmirasatul Cristești desus.Neîndreptămspre pădure, după care facem stânga pe drumul asfaltat pentru a ajunge la Cabana Vânătorească Moțca, un loc preferat de membrii comunitățile locale din împrejurimi, unde facemși o pauză de hidratare.

De aici, ne întoarcem pe același drum pe drumulasfaltat, virăm stânga pânăîn DN28A și urcăm spre Cimitirul Sovietic și Mănăstirea Sf. Teodora din Codrii Pașcanilor. De aicine îndreptăm spre marginea pădurii și virăm la dreapta pe drumul de exploatare agricolă pe direcțiaBoureni. Trecem prin lanuri de grâu și porumb, și urcăm până întâlnim drumul asfaltat, virăm iarășidreapta, după care coborâm cu grijă direct la Schitul Boureni. După încă o pauză de hidratare, neducem spre vatra satului pentru a admira casele tradiționale și biserica satului, după care necontinuăm ruta sprelocalitatea Moțca pe drum de exploatare agricolă prin lanuri de cereale. Urcămaproximativ 1 km și virăm stânga pe drumul de vechi de căruță care unea odinioară satele Boureniși Moțca.

Facem o ultimă oprire pentru aadmira frumoasa priveliște asupra Văii Moldovei și amunților Stânișoarei, după care coborâm cu atenție spre satul Moțca. Ajunși în sat facem dreapta peuna dinulițelesatului care ne conduce până la Primăria Moțca. De aici, mai avem aproximativ 200mdeurcare pe DN28A până la sediul GAL-ului, punctul final al traseului

To top