Codrii Pașcanilor

Traseu – Miroslovești (sat)

Traseu – Miroslovești (sat)

Lungime traseu: 13 km Biserica ortodoxă Sfânta Treime din Miroslovești

Lungime totală:13km

Diferenţă de nivel:140m

Altitudine maximă:346m

Relief: Deluros (cu pante de până la8%)

Drum:DJ,DC,poteci șidrumuri de exploatare agricolă

Grad de dificultate:Ușor;Tip bicicletă recomandat:MTB/ trekking bike;

Profilul biciclistului: Amator / Familii cucopii/ Copii +10ani;

Durată de timp parcurs:2½-3ore;

Sumar:Prezentul ciclotraseu este mult mai facil, chiar dacă are doar cu 1 km mai puțin (13 km)decâttraseul nr. 5 dedicat bicicletelor electrice, având o diferență de nivel mai mică(140m elevație).

Din acest motiv, îl recomandăm atât copiilor de peste 10 ani, familiilor cu copii, cât și bicicliștilormai puțin antrenați. Ciclotraseulîși propune să evidențieze,în principal,patrimoniul natural șiantropic acelor douăsate componente de pe raza comunei Miroslovești: Miroslovești și Soci.Plecarea se face de la Biserica ortodoxă SfântaTreime din Miroslovești. După o mică alimentarede la magazinul sătesc, urmăm traseul pe drumul principal până la sediul primăriei delectându-neși cu arhitectura specific locală a caselor, apoi facemstânga pentru ane lega pe drumul secundar cusatul Soci.În această etapă a traseului admirăm grădinile cu legume și lanurile de cereale.SatulSoci este unul dintre cele mai bine conservatesate din zona Codrilor Pașcanilor, cu o diversitate decase tradiționale și arhitectură specific locală, cu stâne tradiționale de oi și oameni ospitalieri.

Facem un mic popas să degustăm legumele produse însolariilemiculuiproducător local de legumeI.I.MafteiIoan)și după ce mai vizităm frumoasele ulițe ale satului Soci, ne întoarcem pe drumulasfaltat principal.Mai facem un mic popas la biserica satului cu hramul Sfinții Arhangheli Mihailși Gavril, după care, pe drumul asfaltat ne întoarcem spre satul Miroslovești, nu înainte de a maiface o mică oprire și la Monumentul Eroilor și Biserica Sf. Împărați Constantin și Elena, precum șila singura unitate turistică rurală Casa Bunicii, o gospodărie rustică bine restaurată și conservată deproprietarii acesteia.

To top