Valea Prutului

Traseul – Comuna Bogdănești

Traseul – Comuna Bogdănești

Lungime traseu: 12 km Marginea satului Bogdănești

Traseul pornește de la intersecția DN 24C cu DC52A în localitatea Bogdănești. Drumul asfaltat ne poartă pe la marginea satului Bogdănești, după care se intră în satul Rânghilești. În centrul satului vom vedea pe stânga un lac de acumulare și pe dreapta biserica ctitorită de Dimitie și Elena Sturdza (1842).

De acolo începe o urcare ce ne duce în scurt timp la Conacul familiei Goilav (înc. sec. XX), aflat în stare de degradare. Continuăm urcarea pe un drum de pământ și vom traversa în valea următoare. Urmează o coborâre plăcută, pe lângă o stână, până la Iazul Iancului. De acolo se continuă în aval (înspre est) spre satul Rânghilești-Deal. Vom vedea pe partea dreaptă câteva iazuri, după care vom traversa satul Rânghilești-Deal prin zona sa mediană și vom ieși la DN 24C în capătul de nord, spre Ilișeni.

Traversăm podul, de unde putem observa meandrele pârâului Corogea și al afluenților săi și facem o scurtă vizită în centrul satului Ilișeni, după care se revine pe șosea către Bogdănești, punctul de plecare.

  • Lungime – 12,8 km
  • Diferență de nivel – 144 m
  • Grad de dificultate – 2/5
  • 50% asfalt, 50% drum pietruit sau de pământ

 

 

To top