Traseul – Comuna Tigănași
Lungime traseu: 23 km Zona superioară a satului Perieni
Lungime traseu: 23 km Zona superioară a satului Perieni
Pentru testarea traseului am ales ca punct de plecare zona superioară a satului Perieni din comuna învecinată Probota, pentru a realiza o conexiune cu traseul propus pentru acea comună. Prima porțiune a traseului reprezintă o coborâre lină printre terenuri agricole de mari dimensiuni, ajungând la asfalt în partea de nord a satului Cîrniceni.
Pentru a evita cât mai mult drumurile cu trafic intens, după intersecția cu DN24C, virăm după doar 100m pe drumuri sătești din partea stângă a drumului pe direcția Iași. Urmărind străzile neasfaltate, ajungem după 400m la biserica din Cîrniceni. De aici mai coborâm 300m pe asfalt și ajungem în șesul Prutului. De acolo urcăm imediat înapoi pe versantul alăturat, după ce traversăm pârâul.
După ce ajungem la asfalt, vom vedea la intersecția cu DN 24C o pictură murală de mari dimensiuni simbolizând o simbioză între o țărancă română și o statuetă a fertilității din cultura Cucuteni. Peste drum vedem și stația de autobuz decorată cu picturi murale. Traseul continuă pe drumuri secundare asfaltate, după care ajunge la un drum agricol care ne scoate în partea de nord- est a satului Țigănași.
De aici coborâm către șoseaua DJ 282C și poposim la producătorul local ”Carmangeria cu gust”.
Traversăm apoi șoseaua și mergem pe un drum asfaltat de pe șesul Jijiei, după care urcăm spre primărie. De aici intrăm pe un drum neasfaltat și apoi agricol care ne scoate din sat prin partea de nord-vest. Această porțiune de traseu, cu urcare ușoară și câmp deschis intersectează la un moment dat drumul asfaltat care vine din satul Mihail Kogălniceanu și duce în satul Stejari. Urmăm drumul și descoperim satul îngrijit, după care urcăm spre ieșirea din sat pentru a ajunge la o mică pădure cu un lac în mijloc, în formă de inimă. De la lac urmează o ultimă urcare până pe platoul care ne aduce în punctul de plecare.